Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oud Ade

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Oud Ade heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier tref je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Oud Ade.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als strepen op de ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, zacht en fris water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €220 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Oud AdeHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2374
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oud Ade

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en/of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Kaag en Braassem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oud Ade was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Oud Ade?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oud Ade. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oud Ade heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oud Ade

De waterhardheid van het drinkwater in Oud Ade bedraagt circa 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oud-ade-2374

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Essential
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Erie IQsoft Eco12

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oud Ade verklein je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oud Ade.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €155 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2250 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers starten bij €670, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1650 en €1875 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oud Ade.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel installateurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €670
Elektronische waterontharderC.a. €1020
Zouttabletten€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €80 per 12 maanden
InstallatieBegint bij €150
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Oud Ade?
De waterhardheid in Oud Ade is om en nabij de 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland komt uit op ongeveer 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere comfortabel douchen, zacht en fris water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oud Ade.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie