Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijpwetering

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Rijpwetering leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal verzamel je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Rijpwetering.
 • Dit kan leiden tot situaties als droge haren na een douchebeurt en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €310 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid RijpweteringZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2375
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Rijpwetering

Wil jij ook af van een erg droge huid en aanslag op servies? Een groeiend aantal mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Kaag en Braassem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Rijpwetering gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rijpwetering?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rijpwetering. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Rijpwetering heeft een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Rijpwetering

De waterhardheid van het water in Rijpwetering is ongeveer 4.98 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rijpwetering-2375

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Essential 11
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • General electric GE-45HF
 • Watergenius Blue Line Basic

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rijpwetering verklein je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Rijpwetering.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €130 voor magnetische ontharders tot meer dan €1975 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €830 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1375 en €1975 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Rijpwetering.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en gratis experts, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Mechanische waterontharderRond de €820
Elektronische waterontharderRond de €1150
Zout€30 per 50 kilo
OnderhoudC.a. €90 per beurt
InstallatieV.a €160
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Rijpwetering?
De hardheid van het water in Rijpwetering komt uit op ong. 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rijpwetering.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie