Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoogeveen

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hoogeveen zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Hoogeveen.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals aanslag op servies en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €345 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid HoogeveenTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7905
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hoogeveen

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en/of witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Hoogeveen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hoogeveen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoogeveen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hoogeveen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hoogeveen heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Hoogeveen

De waterhardheid van het water in Hoogeveen ligt op ong. 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hoogeveen-7905

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Watergenius HWS 2500
 • Mooiwater Mini+
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoogeveen verklein je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hoogeveen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €130 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €850 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie zit ergens tussen de €1300 en €1825 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Hoogeveen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Elektronische waterontharderCirca €960
Onthardingstabletten€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €85 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €170
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Hoogeveen?
De hardheid van het leidingwater in Hoogeveen ligt op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lager energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hoogeveen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie