Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Alteveer

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Alteveer zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je uitgebreide info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Alteveer.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als bittere thee en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €310 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid AlteveerWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7915
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Alteveer

Heb jij genoeg van een droge huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal huizenbezitters installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Hoogeveen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Alteveer gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Alteveer?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Alteveer. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Alteveer heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Alteveer

De waterhardheid van het water in Alteveer bedraagt ongeveer 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-alteveer-7915

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Kinetico Mini KB
 • Erie IQsoft Eco18
 • BWT Rondomat 50M
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Alteveer verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €950.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Alteveer.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1675 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €650, excl. installatie. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €2100 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Alteveer.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en gratis modellen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €95
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1070
Reinigingszout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €130 per beurt
PlaatsingskostenV.a €190
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Alteveer?
De waterhardheid in Alteveer is grofweg 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Alteveer.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie