Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Pesse

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Pesse heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Pesse.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €260 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid PesseWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7933
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Pesse

Heb je in huis last van irritaties aan de huid en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Hoogeveen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Pesse hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Pesse?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Pesse. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Pesse heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Pesse

De waterhardheid van het leidingwater in Pesse bedraagt circa 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-pesse-7933

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Bayard Ecosoft 15
 • North Star 20ED
 • Halutec Domus DPS 600
 • Calex Calex 22L

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Pesse minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Pesse.

Reken af met kalk!

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €60 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €780, zonder installeren. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1575 en €2250 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Pesse.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en kosteloos installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Mechanische waterontharderCirca €810
Elektronische waterontharderVanaf €1060
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €150 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €150
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Pesse?
De hardheid van het kraanwater in Pesse is plus minus 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Pesse.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie