Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Fluitenberg

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Fluitenberg heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Fluitenberg.
 • Dit is de oorsprong van problemen als strepen op de ramen en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €240 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid FluitenbergHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7931
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Fluitenberg

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of water met een vreemde smaak? Een groot deel van de huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Hoogeveen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Fluitenberg hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Ontharder informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Fluitenberg?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Fluitenberg. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Fluitenberg heeft een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Fluitenberg

De waterhardheid van het leidingwater in Fluitenberg is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-fluitenberg-7931

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Delta Duplex compact
 • BWT AQA viseo
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Remon Waterontharders Neva

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Fluitenberg minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Fluitenberg.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €135 voor magnetische ontharders tot ruim €2250 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1800 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Fluitenberg.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct installateurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €130
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €710
Elektronische waterontharderBegint bij €1150
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenC.a. €145 per jaar
MontageC.a. €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Fluitenberg?
De hardheid in Fluitenberg komt uit op ong. 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd via regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Fluitenberg.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie