Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stuifzand

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Stuifzand heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je nuttige info info over de waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Stuifzand.
 • Dit kan leiden tot situaties als kalkstrepen op ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid StuifzandHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7934
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Stuifzand

Heb je last van droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer woningeigenaren nemen een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Hoogeveen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Stuifzand gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Beste ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Stuifzand?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Stuifzand. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Stuifzand kent een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Stuifzand

De waterhardheid van het leidingwater in Stuifzand is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-stuifzand-7934

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Boshuis Duolux plus 400
 • North Star 11UD
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Lubron Easysoft 1700 Classic

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stuifzand reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Stuifzand.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €75 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1725 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €820, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1550 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Stuifzand.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en gratis vakmannen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €860
Elektronische waterontharderV.a €1180
Regeneratiezout€27,50 per 50 kg
OnderhoudCirca €160 p/jaar
MontageVanaf €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Stuifzand?
De hardheid van het water in Stuifzand is gemiddeld 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Stuifzand.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie