Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordscheschut

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Noordscheschut heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website lees je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Noordscheschut.
 • Dit kan zorgen voor onder andere bittere thee koffie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid NoordscheschutZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7914
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Noordscheschut

Zit jij thuis ook met een droge huid of veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Hoogeveen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Noordscheschut wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Noordscheschut?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Noordscheschut. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Noordscheschut zit met een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Noordscheschut

De waterhardheid van het leidingwater in Noordscheschut is 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-noordscheschut-7914

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Delta Isera
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Noordscheschut verklein je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Noordscheschut.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2225 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €790, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2150 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Noordscheschut.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel specialisten, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderRond de €740
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1000
Regeneratiezout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudV.a €125 per jaar
MontageBegint bij €240
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Noordscheschut?
De waterhardheid in Noordscheschut is doorgaans 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe schatten we op 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor lagere stookkosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Noordscheschut.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie