Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Elim

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Elim maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Elim.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld strepen op je ruiten en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid ElimTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7916
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Elim

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten of strepen op je ruiten? Meer en meer Hollanders en Belgen nemen een slimme waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Hoogeveen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Elim hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Elim?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Elim. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Elim ontvangt een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Elim

De waterhardheid van het water in Elim is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-elim-7916

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Euro Twin 25
 • Delta Isera
 • Kinetico Essential
 • Boshuis iQualQ Combi 200

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Elim verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Elim.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €160 voor magnetische ontharders tot zo’n €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontharders zijn zo’n €730, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1625 en €2075 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de actuele kosten van een waterontharder in Elim.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten merken, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderCirca €780
Elektrische waterontharderRond de €1090
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractBegint bij €155 per beurt
PlaatsingskostenVanaf €240
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Elim?
De hardheid van het leidingwater in Elim komt uit op ong. 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Elim.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager energieverbruik, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie