Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuweroord

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nieuweroord heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal check je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Nieuweroord.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als bittere thee en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid NieuweroordHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7911
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nieuweroord

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Hoogeveen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Nieuweroord gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuweroord?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuweroord. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel lagere stookkosten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nieuweroord zit met een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nieuweroord

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuweroord is om en nabij de 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuweroord-7911

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Erie IQsoft Eco18
 • Halutec Domus DPS 600
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Aquatechnic Ultrasoft 20

Zo werkt een waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuweroord verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nieuweroord.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2225 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €830, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1300 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Nieuweroord.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis specialisten, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Mechanische waterontharderRond de €700
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1150
Zouttabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €130 p/jaar
MontagekostenBegint bij €180
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Nieuweroord?
De hardheid in Nieuweroord ligt op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe komt uit op ongeveer 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Zoals een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuweroord.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie