Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwlande

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nieuwlande resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Nieuwlande.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld strepen op je ruiten en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €250 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid NieuwlandeHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7918
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Nieuwlande

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Hoogeveen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nieuwlande hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nieuwlande?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Nieuwlande. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuwlande heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nieuwlande

De waterhardheid van het water in Nieuwlande bedraagt circa 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwlande-7918

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Aquarex IMP Pro 18

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuwlande voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nieuwlande.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €2250 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €820, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1150 en €1700 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Nieuwlande.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis installatiebedrijven, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €140
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Waterontharder (elektronisch)Circa €1210
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €85 per beurt
InstallatieBegint bij €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Nieuwlande?
De hardheid van het water in Nieuwlande komt uit op ong. 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, betere smaak van water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nieuwlande.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie