Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tiendeveen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Tiendeveen heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je bruikbare info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Tiendeveen.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals water met een vreemde smaak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid TiendeveenHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7936
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Tiendeveen

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel of apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Hoogeveen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Tiendeveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tiendeveen?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Tiendeveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Tiendeveen heeft een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lagere energierekening, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Tiendeveen

De waterhardheid van het leidingwater in Tiendeveen is om en nabij de 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tiendeveen-7936

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Tiendeveen reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tiendeveen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €135 voor magnetische ontharders tot zo’n €1400 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €780, zonder installeren. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €1700 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Tiendeveen.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en gratis monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Elektrische waterontharderC.a. €1050
Tabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudC.a. €155 per jaar
InstallatieBegint bij €225
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Tiendeveen?
De hardheid van het leidingwater in Tiendeveen is doorgaans 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere energiekosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, fris kraanwater, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tiendeveen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energierekening, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie