Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hollandscheveld

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Hollandscheveld maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Hollandscheveld.
 • Hierdoor ontstaan problemen als aanslag op servies en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HollandscheveldTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7926
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hollandscheveld

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of strepen op je ruiten? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Hoogeveen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hollandscheveld heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hollandscheveld?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hollandscheveld. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Hollandscheveld ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Hollandscheveld

De waterhardheid van het water in Hollandscheveld is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hollandscheveld-7926

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Kinetico Sumo 1
 • Halutec SensorSoft
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hollandscheveld verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hollandscheveld.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1450 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €790 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1375 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Hollandscheveld.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog modellen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Waterontharder (elektrisch)Circa €1150
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €125 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €210
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Hollandscheveld?
De waterhardheid in Hollandscheveld bedraagt 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, smaakvoller water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hollandscheveld.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie