Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Reijmerstok

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Reijmerstok heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Reijmerstok.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals strepen op de ramen en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid ReijmerstokHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6274
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Reijmerstok

Heb je in huis last van verstopte leidingen of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de huizenbezitters bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachter wasgoed en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Gulpen-Wittem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Reijmerstok hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Reijmerstok?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Reijmerstok. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Reijmerstok heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Reijmerstok

De waterhardheid van het leidingwater in Reijmerstok is om en nabij de 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-reijmerstok-6274

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • SoluCalc SoluCalc
 • Puricom Stratos HE25
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Delta Garona

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Reijmerstok verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Reijmerstok.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €105 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €690, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1425 en €1800 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de huidige kosten van een waterontharder in Reijmerstok.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos snel specialisten, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Mechanische waterontharderV.a €680
Elektronische waterontharderVanaf €1150
Zout€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €130 per jaar
MontageRond de €180
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Reijmerstok?
De waterhardheid in Reijmerstok schatten we op 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Reijmerstok.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie