Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heijenrath

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, vies water of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Heijenrath leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Heijenrath.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €325 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid HeijenrathHoe werkt zo’n systeem?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6276
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Heijenrath

Heb je last van een droge huid of veel schoonmaakwerk? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Gulpen-Wittem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Heijenrath heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heijenrath?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Heijenrath. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Heijenrath heeft een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lagere energierekening, minder last van een droge huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heijenrath

De waterhardheid van het drinkwater in Heijenrath is ongeveer 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-heijenrath-6276

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • SuperSoft SuperSoft
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Puricom Stratos HE15
 • Amysoft E-200
 • Halutec SensorSoft

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heijenrath reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Heijenrath.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €105 voor magnetische ontharders tot een slordige €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten bij €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €1700 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Heijenrath.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos supersnel experts, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1050
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractBegint bij €135 per beurt
PlaatsingV.a €220
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Heijenrath?
De hardheid van het leidingwater in Heijenrath is gemiddeld 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Heijenrath.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie