Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gulpen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Gulpen leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Gulpen.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals glascorrosie en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €295 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid GulpenWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Gulpen

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of extra zeep en shampoo nodig? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Gulpen-Wittem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Gulpen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goede waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Gulpen?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Gulpen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor ren glanzende vaat en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gulpen ontvangt een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energierekening, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Gulpen

De waterhardheid van het drinkwater in Gulpen ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-gulpen-6271

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Remon Waterontharders Sava
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • General electric GXOF27KE
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Delta Escalda

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Gulpen verklein je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Gulpen.

Reken af met kalk!

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €75 voor magnetische ontharders tot zo’n €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders beginnen bij €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1575 en €1750 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Gulpen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis monteurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Mechanische waterontharderVanaf €810
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1070
Zouttabletten€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €105 per jaar
MontagekostenCirca €230
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Gulpen?
De hardheid van het kraanwater in Gulpen is gemiddeld 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gulpen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie