Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Elkenrade

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Elkenrade zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website check je nuttige info info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Elkenrade.
 • Hierdoor ontstaan situaties als onnodig veel zeepverbruik en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €225 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid ElkenradeTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6289
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Elkenrade

Heb je last van irritaties aan de huid en minder lekker water uit de kraan? Flink wat Nederlanders lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Gulpen-Wittem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Elkenrade wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Elkenrade?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Elkenrade. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Elkenrade heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Elkenrade

De waterhardheid van het leidingwater in Elkenrade bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-elkenrade-6289

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Bayard Tenera 18
 • Atag Descale 20
 • Aquarex IMP Pro 18
 • SuperSoft SuperSoft

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Elkenrade verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €890.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Elkenrade.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €710, zonder installeren. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1175 en €2075 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Elkenrade.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig supersnel vakmannen, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €790
Waterontharder (elektronisch)Circa €1090
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €130 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €170
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Elkenrade?
De hardheid in Elkenrade is doorgaans 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lagere stookkosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Elkenrade.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie