Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beutenaken

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Beutenaken heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Beutenaken.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een witte aanslag op het glaswerk en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €200 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid BeutenakenTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6278
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Beutenaken

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en/of bittere thee en koffie? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Gulpen-Wittem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Beutenaken hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Beutenaken?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Beutenaken. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Beutenaken kent een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Beutenaken

De waterhardheid van het drinkwater in Beutenaken is ongeveer 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-beutenaken-6278

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Waterboss 900
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Calex Calex 15L
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beutenaken reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Beutenaken.

Reken af met kalk!

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers beginnen bij €650, zonder installeren. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1100 en €2125 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Beutenaken.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en snel modellen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €90
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1190
Tabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €140 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €200
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Beutenaken?
De waterhardheid in Beutenaken ligt op 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is ongeveer 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beutenaken.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie