Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stein

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of een droge huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Stein heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website vind je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Stein.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals droge haren na een douchebeurt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €210 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SteinTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6171
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Stein

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Stein zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Stein hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Stein?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Stein. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Stein heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Stein

De waterhardheid van het water in Stein is om en nabij de 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-stein-6171

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Kinetico Mini KB
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Judo MultiSoft 2P
 • AEG 18 L
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Stein minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Stein.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €85 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1525 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €700, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1375 en €1950 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Stein.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en zonder kosten vakmannen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Waterontharder (elektrisch)V.a €1070
Tabletten€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €150 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €250
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Stein?
De hardheid in Stein is doorgaans 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Stein.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie