Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijlre

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Wijlre heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Wijlre.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalk op de lak van de auto en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €215 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WijlreFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6321
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wijlre

Heb je last van apparaten die slecht werken en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Flink wat Nederlanders plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Gulpen-Wittem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Wijlre hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Wijlre?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Wijlre. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor smaakvol water en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wijlre zit met een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Wijlre

De waterhardheid van het leidingwater in Wijlre ligt op ong. 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wijlre-6321

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watergenius Blue Line Advance
 • Mooiwater Medium
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Delta Morava
 • Digisoft EC-500

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wijlre verklein je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wijlre.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €130 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2250 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontkalkers starten bij €820 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1600 en €2250 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Wijlre.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel experts, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €155
Mechanische waterontharderV.a €870
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1170
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €95 per beurt
PlaatsingBegint bij €210
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Wijlre?
De hardheid van het water in Wijlre ligt rond de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. O.a. prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wijlre.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie