Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ingber

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Ingber zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Ingber.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als een droge huid en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €350 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid IngberFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6273
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ingber

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Gulpen-Wittem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Ingber hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ingber?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ingber. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ingber kent een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Ingber

De waterhardheid van het leidingwater in Ingber is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-ingber-6273

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Remon Waterontharders Tisa
 • Atag Descale 5
 • Century CWS 100V/UF
 • General electric GE-26HI
 • Euro Twin 20

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ingber reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €790.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ingber.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €165 voor magnetische ontharders tot zo’n €1975 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1500 en €2200 incl. installatie. In de bijgaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Ingber.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €730
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1100
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €100 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €260
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Ingber?
De hardheid van het leidingwater in Ingber komt uit op ong. 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ingber.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie