Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mechelen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Mechelen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Mechelen.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals apparaten die slecht werken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €265 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid MechelenWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6281
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Mechelen

Heb je last van apparaten die slecht werken of eindeloos schoonmaken? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Gulpen-Wittem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Mechelen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Mechelen?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Mechelen. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Mechelen heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere energierekening, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Mechelen

De waterhardheid van het drinkwater in Mechelen bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-mechelen-6281

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Delta Onega duplex
 • Atlantis AT210
 • Delta Duplex duet
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mechelen verklein je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Mechelen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot ruim €1600 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €740 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €2000 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Mechelen.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten installateurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Mechanische waterontharderV.a €740
Elektrische waterontharderBegint bij €1200
Reinigingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudV.a €120 op jaarbasis
InstallatiekostenVanaf €270
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Mechelen?
De hardheid in Mechelen is doorgaans 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Mechelen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie