Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eys

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Eys resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Eys.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €245 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EysHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6287
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Eys

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en kalk op de lak van de auto? Steeds meer Nederlanders plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Gulpen-Wittem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Eys gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Eys?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Eys. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Eys kent een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Eys

De waterhardheid van het water in Eys is ongeveer 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-eys-6287

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Softflow 20
 • Erie Softline Eco10
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Atlantis AT210
 • Puricom Stratos HE15

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Eys voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Eys.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €740, zonder installeren. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1625 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Eys.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen en vandaag nog installatiebedrijven, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €110
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1160
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenRond de €115 per jaar
MontageVanaf €180
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Eys?
De hardheid van het water in Eys komt uit op ong. 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eys.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie