Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Slenaken

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Slenaken maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je waardevolle info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Slenaken.
 • Hierdoor ontstaan situaties als droog haar na het douchen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid SlenakenHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6277
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Slenaken

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Gulpen-Wittem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Slenaken hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Slenaken?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Slenaken. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Slenaken heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lager energieverbruik, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Slenaken

De waterhardheid van het leidingwater in Slenaken is ongeveer 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-slenaken-6277

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterboss 700 CWB700n
 • General electric GXOF18KE
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Erie Maxima Eco20

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Slenaken reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Slenaken.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €135 voor magnetische ontharders tot wel €1975 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers zijn zo’n €830, zonder installeren. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1150 en €2225 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Slenaken.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig en kosteloos installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Mechanische waterontharderRond de €780
Elektrische waterontharderRond de €1210
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €150 per beurt
InstallatieBegint bij €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Slenaken?
De hardheid in Slenaken ligt rond de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. prettige douchebeurt, betere smaak van water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Slenaken.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie