Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Epen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Epen heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Epen.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid EpenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6285
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Epen

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid of kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Gulpen-Wittem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Epen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Voordeligste waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Epen?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Epen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Epen ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Epen

De waterhardheid van het water in Epen is ongeveer 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-epen-6285

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watercompany Softflow 9
 • Erie Maxima Eco20
 • Calex Calex 15L
 • 038waterontharder Compact 20
 • Watergenius Blue Line Evolution

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Epen voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Epen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1825 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1350 en €2250 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Epen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €90
Mechanische waterontharderV.a €750
Elektrische waterontharderBegint bij €1020
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €125 per 12 maanden
MontageV.a €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Epen?
De hardheid van het leidingwater in Epen komt uit op ong. 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Epen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie