Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gingelom

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12,32 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Gingelom heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je nuttige info info over diverse types waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Gingelom.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere apparaten die slecht werken en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid GingelomFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gem. Gasverbruik M33.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4300 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Gingelom

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groeiend aantal mensen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Gingelom werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Gingelom heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Gingelom?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Gingelom. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gingelom zit met een waterhardheid van 12,32. Dat betekent Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Gingelom

De waterhardheid van het water in Gingelom bedraagt circa 12,32 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-gingelom-3890

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Judo Quicksoft Uno
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Delta Isera

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gingelom voer je de dH waarde terug van 12,32 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €750.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Gingelom.

Reken af met kalk!

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €100 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €690, zonder installeren. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €2125 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Gingelom.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel installateurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €110
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Elektrische waterontharderRond de €1010
Tabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractV.a €125 per 12 maanden
MontagekostenRond de €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Gingelom?
De hardheid van het leidingwater in Gingelom is ongeveer 12,32 dH. De waarde in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Gingelom.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie