Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kortijs

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kortijs zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Kortijs.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals apparaten die slecht werken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid KortijsHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Kortijs

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal Belgen nemen een elektrische waterontkalker. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Gingelom werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Kortijs hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kortijs?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kortijs. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Kortijs ontvangt een waterhardheid van 12,32. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Kortijs

De waterhardheid van het leidingwater in Kortijs bedraagt ongeveer 12,32 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kortijs-3890

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi 20 Fleck
 • Delta Arenal
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Watergenius Blue Line Max
 • Kinetico Sumo 1

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kortijs verlaag je de dH waarde van 12,32 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kortijs.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €80 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Buiten deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €690 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1550 en €2125 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Kortijs.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos snel modellen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Waterontharder (elektrisch)Rond de €930
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €115 op jaarbasis
MontagekostenRond de €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Kortijs?
De waterhardheid in Kortijs is doorgaans 12,32 dH. De waarde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kortijs.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie