Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Muizen

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Muizen zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal verzamel je handige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Muizen.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als strepen op de ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid MuizenHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3891
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Muizen

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en/of kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters bestellen een handige waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Gingelom vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Muizen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Muizen?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Muizen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Muizen kent een waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Muizen

De waterhardheid van het water in Muizen is om en nabij de 12,32 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-muizen-3891

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Euro Twin 10
 • Delta Isera
 • Atag Descale 5
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Muizen voer je de dH waarde terug van 12,32 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €890.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Muizen.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €150 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1600 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten bij €700 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1475 en €1900 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Muizen.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en gratis modellen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Mechanische waterontharderC.a. €770
Elektrische waterontharderRond de €1030
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudC.a. €95 op jaarbasis
MontagekostenV.a €240
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Muizen?
De waterhardheid in Muizen ligt op 12,32 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Muizen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie