Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vorsen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12,32 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Vorsen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12,32 dH in Vorsen.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €235 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VorsenZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Vorsen

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en/of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer Vlamingen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Gingelom kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Vorsen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vorsen?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Vorsen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vorsen zit met een waterhardheid van 12,32. Dat betekent Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Vorsen

De waterhardheid van het leidingwater in Vorsen is 12,32 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-vorsen-3890

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi compact 14
 • Delta Duplex duet
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Duo 7
 • Lubron Easysoft 450 SXT2

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Vorsen verlaag je de dH waarde van 12,32 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vorsen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1350 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Vorsen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis monteurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €670
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €950
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €90 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €210
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Vorsen?
De hardheid van het water in Vorsen is ongeveer 12,32 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een fijne douchebeurt, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vorsen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie