Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Buvingen

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Buvingen heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl vind je praktische info aangaande waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12,32 dH in Buvingen.
 • Dit kan leiden tot issues zoals kalkstrepen op ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BuvingenZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3891
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Buvingen

Zit jij thuis ook met een droge huid of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep huizenbezitters plaatsen een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Gingelom vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Buvingen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Professionele ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Buvingen?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Buvingen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Buvingen kent een waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, minder last van een droge huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Buvingen

De waterhardheid van het drinkwater in Buvingen ligt op ong. 12,32 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-buvingen-3891

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi compact 25
 • Delta Escalda
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Waterluxe Duo 25
 • Lubron Easysoft 750 SXT2

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Buvingen verklein je de dH waarde van 12,32 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €850.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Buvingen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €75 voor magnetische ontharders tot wel €1625 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €650 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1775 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Buvingen.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen en snel specialisten, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Waterontharder (mechanisch)Circa €820
Elektronische waterontharderCirca €1120
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudscontractC.a. €95 per beurt
InstallatiekostenVanaf €175
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Buvingen?
De waterhardheid in Buvingen schatten we op 12,32 dH. De waarde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Buvingen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie