Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Montenaken

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12,32 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Montenaken resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je belangrijke info over diverse types waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 12,32 dH in Montenaken.
 • Hierdoor ontstaan problemen als apparaten die slecht werken en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €305 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MontenakenWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Montenaken

Ben jij ook klaar met een droge huid of eindeloos schoonmaken? Steeds meer huizenbezitters bestellen een slimme waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Gingelom zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Montenaken hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Montenaken?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Montenaken. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Montenaken ontvangt een waterhardheid van 12,32. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Montenaken

De waterhardheid van het water in Montenaken bedraagt circa 12,32 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-montenaken-3890

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi 25 Fleck
 • Delta Domela
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Waterluxe Combi 12
 • Kinetico Sumo 2

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Montenaken reduceer je de dH waarde van 12,32 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Montenaken.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1825 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €700, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1125 en €2100 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Montenaken.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel installateurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €85
Mechanische waterontharderV.a €750
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1160
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €150 op jaarbasis
InstallatieV.a €190
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Montenaken?
De waterhardheid in Montenaken is gemiddeld 12,32 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Montenaken.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie