Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Borlo

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Borlo heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina verzamel je waardevolle info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 12,32 dH in Borlo.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BorloWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3891
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Borlo

Wil jij ook af van verstopte leidingen of onnodig poets- en boenwerk? Meer en meer mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid na bad of douche en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Gingelom kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Borlo hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Borlo?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Borlo. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Borlo kent een waterhardheid van 12,32. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Borlo

De waterhardheid van het water in Borlo bedraagt ongeveer 12,32 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-borlo-3891

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Euro Combi compact 20
 • Delta Duplex unit
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Waterluxe Duo 12
 • Lubron Easysoft 750 Classic

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Borlo reduceert je de dH waarde van 12,32 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Borlo.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1700 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontharders starten bij €710, zonder installeren. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1575 en €2000 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Borlo.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel monteurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €800
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1120
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €155 p/jaar
PlaatsingBegint bij €230
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Borlo?
De waterhardheid in Borlo komt uit op ong. 12,32 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Borlo.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie