Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Boekhout

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, vies water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12,32 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Boekhout zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je praktische info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Boekhout.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als slecht functionerende apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €320 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid BoekhoutHoe werkt het?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Boekhout

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of aanslag op servies? Een groot deel van de mensen bestellen een handige waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Gingelom kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Boekhout hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Boekhout?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Boekhout. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Boekhout heeft een gemeten waterhardheid van 12,32. Dit houdt in Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Boekhout

De waterhardheid van het drinkwater in Boekhout is ongeveer 12,32 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-boekhout-3890

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Euro Combi 10 Fleck
 • Culligan Medallist 910
 • AquaCombi AquaCell
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Kinetico Premier Compact HF

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Boekhout minimaliseer je de dH waarde van 12,32 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Boekhout.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €95 voor magnetische ontharders tot een slordige €2000 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders starten bij €850 (zonder installatiewerk). Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1325 en €2125 incl. installatie. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Boekhout.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk snel installateurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €840
Elektrische waterontharderVanaf €1180
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €135 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €170
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Boekhout?
De hardheid van het kraanwater in Boekhout bedraagt 12,32 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Boekhout.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie