Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mielen-Boven-Aalst

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Mielen-Boven-Aalst resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website check je handige info over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12,32 dH in Mielen-Boven-Aalst.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld strepen op je ruiten en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Mielen-Boven-AalstHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3891
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Mielen-Boven-Aalst

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer Belgen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Gingelom zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Mielen-Boven-Aalst was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Aanbieding ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Mielen-Boven-Aalst?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Mielen-Boven-Aalst. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Mielen-Boven-Aalst heeft een waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Mielen-Boven-Aalst

De waterhardheid van het water in Mielen-Boven-Aalst is ongeveer 12,32 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-mielen-boven-aalst-3891

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi compact 30
 • Delta Garona
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Lubron Easysoft 1100 Classic

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Siata) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mielen-Boven-Aalst verklein je de dH waarde van 12,32 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Mielen-Boven-Aalst.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Van €170 voor magnetische ontharders tot ruim €1675 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €750, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1650 en €2150 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Mielen-Boven-Aalst.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig en vandaag nog vakmannen, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Mechanische waterontharderVanaf €720
Elektrische waterontharderRond de €1120
Zout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €155 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €225
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Mielen-Boven-Aalst?
De waterhardheid in Mielen-Boven-Aalst is ongeveer 12,32 dH. De meting in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen middels regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Mielen-Boven-Aalst.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie