Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Niel-Bij-Sint-Truiden

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Niel-Bij-Sint-Truiden zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten tref je bruikbare informatie over de waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Niel-Bij-Sint-Truiden.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalkaanslag en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Niel-Bij-Sint-TruidenTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Niel-Bij-Sint-Truiden

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en/of wit uitslaande wanden en tegels? Meer en meer Vlamingen installeren een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Gingelom werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Niel-Bij-Sint-Truiden heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Niel-Bij-Sint-Truiden?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Niel-Bij-Sint-Truiden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Niel-Bij-Sint-Truiden heeft een gemeten waterhardheid van 12,32. Dat betekent Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Niel-Bij-Sint-Truiden

De waterhardheid van het water in Niel-Bij-Sint-Truiden is ongeveer 12,32 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-niel-bij-sint-truiden-3890

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Euro Combi compact 10
 • Delta Duplex compact
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Combi 25
 • Lubron Easysoft 450 Classic

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Niel-Bij-Sint-Truiden minimaliseer je de dH waarde van 12,32 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Niel-Bij-Sint-Truiden.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €60 voor magnetische ontharders tot meer dan €2050 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €840 (zonder installatiewerk). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1500 en €1725 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Niel-Bij-Sint-Truiden.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos snel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1180
Reinigingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €135 per beurt
PlaatsingskostenRond de €160
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Niel-Bij-Sint-Truiden?
De hardheid van het kraanwater in Niel-Bij-Sint-Truiden schatten we op 12,32 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een minder droge huid, zacht en fris water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Niel-Bij-Sint-Truiden.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie