Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Jeuk

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12,32 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Jeuk resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal bekijk je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Jeuk.
 • Dit kan zorgen voor situaties als irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €225 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid JeukTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3890
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Jeuk

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming of water met een vreemde smaak? Een toenemende groep Belgen kiezen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, een glanzende vaat en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Gingelom zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Jeuk heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Jeuk?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Jeuk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een meer efficiënte verwarming en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Jeuk zit met een waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Jeuk

De waterhardheid van het leidingwater in Jeuk is ongeveer 12,32 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-jeuk-3890

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Euro Combi 14 Fleck
 • Culligan Medallist 915
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Kinetico Premier Maxi

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Jeuk verklein je de dH waarde van 12,32 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Jeuk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €150 voor magnetische ontharders tot ruim €1925 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €730, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1550 en €2025 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Jeuk.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en vandaag nog modellen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Mechanische waterontharderV.a €790
Elektronische waterontharderV.a €900
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenV.a €130 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €170
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Jeuk?
De hardheid in Jeuk ligt op 12,32 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Jeuk.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie