Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Apeldoorn

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Apeldoorn leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 4.90 dH in Apeldoorn.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals koffie thee dat bitter smaakt en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €235 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid ApeldoornHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7322
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Apeldoorn

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en/of strepen op de ramen? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Apeldoorn zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Apeldoorn hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Apeldoorn?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Apeldoorn. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Apeldoorn heeft een gemeten waterhardheid van 4.90. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Apeldoorn

De waterhardheid van het leidingwater in Apeldoorn is 4.90 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-apeldoorn-7322

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Atlantis AT210
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Apeldoorn minimaliseer je de dH waarde van 4.90 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Apeldoorn.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Apeldoorn.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos modellen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €125
Mechanische waterontharderRond de €880
Elektronische waterontharderV.a €1060
Onthardingstabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €145 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €210
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Apeldoorn?
De hardheid in Apeldoorn is plus minus 4.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Apeldoorn.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie