Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Loenen

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Loenen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 4.90 dH in Loenen.
 • Dit kan zorgen voor problemen als droog haar na het douchen en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €205 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid LoenenWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7371
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Loenen

Heb jij genoeg van een droge huid en/of strepen op de ramen? Een toenemende groep huishoudens lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Apeldoorn werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Loenen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Loenen?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Loenen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Loenen heeft een waterhardheid van 4.90. Dit staat voor vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Loenen

De waterhardheid van het leidingwater in Loenen is 4.90 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-loenen-7371

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • BWT Bestsoft 11
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • BWT AQA Perla 20

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Loenen reduceer je de dH waarde van 4.90 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Loenen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €105 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1650 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1100 en €1750 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Loenen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog specialisten, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Waterontharder (mechanisch)V.a €690
Waterontharder (elektrisch)Circa €950
Reinigingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractRond de €125 per jaar
InstallatiekostenVanaf €240
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Loenen?
De hardheid van het water in Loenen schatten we op 4.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een minder droge huid, smaakvoller water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Loenen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie