Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beekbergen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Beekbergen resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 4.90 dH in Beekbergen.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals veel schoonmaken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €210 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid BeekbergenWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7361
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Beekbergen

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Veel Hollanders en Belgen lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachter wasgoed en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Apeldoorn werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Beekbergen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Beste waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beekbergen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Beekbergen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Beekbergen heeft een waterhardheid van 4.90. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Beekbergen

De waterhardheid van het leidingwater in Beekbergen ligt op ong. 4.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-beekbergen-7361

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Lubron Softstar Classic
 • Erie Softline Eco15
 • Halutec SensorSoft
 • Watergenius Blue Line Max

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beekbergen reduceer je de dH waarde van 4.90 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Beekbergen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €650, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1425 en €1725 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Beekbergen.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Waterontharder (elektronisch)Circa €1030
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €155 per 12 maanden
PlaatsingV.a €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Beekbergen?
De hardheid van het kraanwater in Beekbergen bedraagt 4.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een besparing op de energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Beekbergen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie