Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Klarenbeek

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Klarenbeek heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 4.90 dH in Klarenbeek.
 • Dit kan leiden tot onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €335 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KlarenbeekFunctioneringWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7381
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Klarenbeek

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groot deel van de Nederlanders plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Apeldoorn zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Klarenbeek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Klarenbeek?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Klarenbeek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot fris kraanwater en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Klarenbeek zit met een waterhardheid van 4.90. Concreet: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Klarenbeek

De waterhardheid van het water in Klarenbeek ligt op ong. 4.90 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-klarenbeek-7381

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi 10 Fleck
 • BWT Bestsoft 11
 • Erie Maxima Eco11
 • Mooiwater Medium
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Klarenbeek reduceer je de dH waarde van 4.90 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Klarenbeek.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontharders beginnen bij €680, excl. installatie. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1375 en €2050 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Klarenbeek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis specialisten, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Mechanische waterontharderVanaf €740
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1000
Onthardingszout€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €85 p/jaar
MontageBegint bij €200
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Klarenbeek?
De hardheid van het water in Klarenbeek is om en nabij de 4.90 dH. De waarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Klarenbeek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie