Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lochem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Lochem leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.70 dH in Lochem.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LochemHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7241
Gem. Gasverbruik M31790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Lochem

Zit jij thuis ook met huidirritaties en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat Nederlanders nemen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Lochem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Lochem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Lochem?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Lochem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Lochem heeft een waterhardheid van 6.70. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Lochem

De waterhardheid van het leidingwater in Lochem is 6.70 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lochem-7241

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • North Star 11ED
 • North Star 40ED
 • Halutec SensorSoft
 • BWC Omega Jubileum 400

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lochem verklein je de dH waarde van 6.70 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lochem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1550 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen starten bij €680, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1550 en €2175 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Lochem.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel installateurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €115
Mechanische waterontharderCirca €780
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €930
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €125 per 12 maanden
InstallatiekostenVanaf €180
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Lochem?
De waterhardheid in Lochem komt uit op ong. 6.70 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lochem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie