Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoenderloo

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Hoenderloo resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.90 dH in Hoenderloo.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalk op de lak van de auto en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HoenderlooWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7351
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Hoenderloo

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten of minder lekker water uit de kraan? Meer en meer woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Apeldoorn werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hoenderloo hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hoenderloo?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hoenderloo. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hoenderloo kent een waterhardheid van 4.90. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hoenderloo

De waterhardheid van het drinkwater in Hoenderloo ligt op ong. 4.90 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hoenderloo-7351

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Bayard Ecosoft 10
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Atag Descale 5

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoenderloo reduceert je de dH waarde van 4.90 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hoenderloo.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1875 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €690, zonder installeren. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €1775 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Hoenderloo.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en snel vakmannen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €150
Mechanische waterontharderRond de €870
Waterontharder (elektrisch)Circa €1130
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudskostenCirca €120 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Hoenderloo?
De hardheid van het leidingwater in Hoenderloo is om en nabij de 4.90 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoenderloo.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie