Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beemte Broekland

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Beemte Broekland leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier vind je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.90 dH in Beemte Broekland.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals glascorrosie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €200 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Beemte BroeklandHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7323
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Beemte Broekland

Zit jij thuis ook met een erg droge huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep Hollanders en Belgen plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Apeldoorn kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Beemte Broekland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beemte Broekland?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Beemte Broekland. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Beemte Broekland heeft een geschatte waterhardheid van 4.90. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Beemte Broekland

De waterhardheid van het leidingwater in Beemte Broekland is ongeveer 4.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-beemte-broekland-7323

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Erie Maxima Eco26
 • North Star 40ED
 • Erie IQsoft Eco9
 • Waterluxe Duo 25
 • Boshuis iQualQ Duo 150

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Beemte Broekland reduceer je de dH waarde van 4.90 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Beemte Broekland.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €105 voor magnetische ontharders tot ruim €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €760, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €1850 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Beemte Broekland.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €110
Waterontharder (mechanisch)C.a. €680
Elektrische waterontharderVanaf €950
Tabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €150 op jaarbasis
MontagekostenCirca €200
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Beemte Broekland?
De hardheid in Beemte Broekland is grofweg 4.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beemte Broekland.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie