Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ugchelen

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Ugchelen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.90 dH in Ugchelen.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals minder lekker water en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid UgchelenHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7339
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ugchelen

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en strepen op je ruiten? Een groeiend aantal huishoudens plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Apeldoorn werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Ugchelen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ugchelen?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Ugchelen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ugchelen heeft een geschatte waterhardheid van 4.90. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Ugchelen

De waterhardheid van het leidingwater in Ugchelen is om en nabij de 4.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ugchelen-7339

Populaire merken en modellen

 • Erie Maxima Eco32
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Waterboss 900
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ugchelen minimaliseer je de dH waarde van 4.90 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ugchelen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1500 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders lopen op vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €2100 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Ugchelen.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos en vandaag nog monteurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €720
Elektronische waterontharderBegint bij €950
Reinigingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €120 per 12 maanden
InstallatieRond de €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Ugchelen?
De waterhardheid in Ugchelen is ongeveer 4.90 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ugchelen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie