Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Uddel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Uddel heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website tref je praktische informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 4.90 dH in Uddel.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid UddelTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode3888
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Uddel

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening of glascorrosie? Een aanzienlijk aantal huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Apeldoorn opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Uddel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Professionele waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Uddel?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Uddel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Uddel heeft een gemeten waterhardheid van 4.90. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Uddel

De waterhardheid van het water in Uddel is om en nabij de 4.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-uddel-3888

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Delta Onega
 • North Star 17ED
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Uddel voer je de dH waarde terug van 4.90 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Uddel.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2250 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €660 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2100 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Uddel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel modellen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Mechanische waterontharderRond de €790
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1120
Onthardingstabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €145 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Uddel?
De waterhardheid in Uddel ligt rond de 4.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Uddel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lager energieverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie