Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wenum Wiesel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Wenum Wiesel maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 4.90 dH in Wenum Wiesel.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals geïrriteerde huid en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €215 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid Wenum WieselHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7345
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Wenum Wiesel

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en/of water met een vreemde smaak? Flink wat Nederlanders plaatsen een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, water met een lekkere smaak en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Apeldoorn werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Wenum Wiesel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Wenum Wiesel?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Wenum Wiesel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wenum Wiesel heeft een geschatte waterhardheid van 4.90. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Wenum Wiesel

De waterhardheid van het water in Wenum Wiesel is ongeveer 4.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wenum-wiesel-7345

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Delta Duplex unit
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Watercompany Ultrasoft 24

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wenum Wiesel voer je de dH waarde terug van 4.90 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wenum Wiesel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €145 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1825 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €650 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1225 en €2225 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Wenum Wiesel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Mechanische waterontharderV.a €710
Elektrische waterontharderVanaf €1210
Zout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €80 per 12 maanden
PlaatsingCirca €175
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Wenum Wiesel?
De hardheid van het water in Wenum Wiesel is ongeveer 4.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen middels natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wenum Wiesel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie