Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Radio Kootwijk

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Radio Kootwijk leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website bekijk je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 4.90 dH in Radio Kootwijk.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals koffie thee dat bitter smaakt en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €235 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Radio KootwijkFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7348
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Radio Kootwijk

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Apeldoorn zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Radio Kootwijk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Radio Kootwijk?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Radio Kootwijk. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Radio Kootwijk zit met een waterhardheid van 4.90. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Radio Kootwijk

De waterhardheid van het drinkwater in Radio Kootwijk is ongeveer 4.90 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-radio-kootwijk-7348

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Kinetico Premier Maxi
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Euro Twin 25
 • Halutec Domus DPS 500

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Radio Kootwijk minimaliseer je de dH waarde van 4.90 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Radio Kootwijk.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €60 voor magnetische ontharders tot een slordige €1600 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €810 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €1975 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Radio Kootwijk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten specialisten, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Mechanische waterontharderRond de €820
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €990
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudRond de €145 per beurt
InstallatieVanaf €230
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Radio Kootwijk?
De waterhardheid in Radio Kootwijk is plus minus 4.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Zoals comfortabel douchen, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Radio Kootwijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie