Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoog Soeren

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hoog Soeren zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website vind je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.90 dH in Hoog Soeren.
 • Dit is de oorsprong van situaties als strepen op de ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €260 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Hoog SoerenFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7346
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hoog Soeren

Heb je last van een erg droge huid en onnodig poets- en boenwerk? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een slimme waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, fris kraanwater en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Apeldoorn zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hoog Soeren heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoog Soeren?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hoog Soeren. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hoog Soeren kent een waterhardheid van 4.90. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hoog Soeren

De waterhardheid van het leidingwater in Hoog Soeren bedraagt ongeveer 4.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hoog-soeren-7346

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Erie Slimline Eco30
 • Culligan Medallist 915
 • Ecowater Galaxy VDR25

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoog Soeren verlaag je de dH waarde van 4.90 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hoog Soeren.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €55 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1700 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €760 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hoog Soeren.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig supersnel monteurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €145
Waterontharder (mechanisch)Rond de €770
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €930
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €135 per 12 maanden
InstallatieV.a €240
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Hoog Soeren?
De hardheid van het water in Hoog Soeren is plus minus 4.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hoog Soeren.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie