Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Antwerpen

Heb je last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 9,52 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Antwerpen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina bekijk je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 9,52 dH in Antwerpen.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals slecht functionerende apparaten en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid AntwerpenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2000
Gem. Gasverbruik M33.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5450 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Antwerpen

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep mensen installeren een innovatieve waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachter wasgoed en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Antwerpen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Antwerpen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Antwerpen?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Antwerpen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Antwerpen heeft een waterhardheid van 9,52. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Antwerpen

De waterhardheid van het leidingwater in Antwerpen is om en nabij de 9,52 dH. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-antwerpen-2000

Veel gekozen merken

 • Detandt-Simon Primo 25
 • Erie Slimline Eco24
 • Kinetico Kube 15
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Electric GXOF27KE

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Antwerpen minimaliseer je de dH waarde van 9,52 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Antwerpen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1975 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €700, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1375 en €1925 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je de huidige kosten van een waterverzachter in Antwerpen.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel modellen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €145
Mechanische waterontharderC.a. €790
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1110
Tabletten€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €120 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Antwerpen?
De hardheid in Antwerpen schatten we op 9,52 dH. De meting in de provincie Antwerpen schatten we op 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. comfortabel douchen, zacht en fris water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Antwerpen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie