Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ekeren

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9,52 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Ekeren leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl tref je praktische informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 9,52 dH in Ekeren.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als wit uitslaande wanden en tegels en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €330 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid EkerenHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2180
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ekeren

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de huishoudens lossen dit op met een professionele waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Antwerpen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Ekeren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ekeren?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ekeren. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ekeren heeft een geschatte waterhardheid van 9,52. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Ekeren

De waterhardheid van het leidingwater in Ekeren bedraagt ongeveer 9,52 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ekeren-2180

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Remon Waterontharders Kupa
 • Judo Biosoft-C
 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA smart
 • 038waterontharder Compact 20

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ekeren verklein je de dH waarde van 9,52 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ekeren.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €105 voor magnetische ontharders tot wel €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €730 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1425 en €2025 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Ekeren.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €850
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €900
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €140 per beurt
PlaatsingV.a €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Ekeren?
De hardheid van het leidingwater in Ekeren is gemiddeld 9,52 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen ligt rond de 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor lager energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ekeren.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie